18 Haziran 2008

ich,du,er,sie,wir,ihr,Sie,es.... :)

Guß, :)
Bu yazdığım -Almanca- kelimeleri ( gerçi kelime değiller ama ..) neden yazdım ?
Çünkü,her ne kadar Fansızca öğrenmekte kararlı olsamda o işi biraz erteliyorum ve şimdilik Alamca öğrenme çabalarındayım :) Zaten biliyordum biraz , e biraz dha öğreniyim tam olsun dedim :) Anneminde yardımıyla umarım öğrenirim güzelcee :) Zaten öğrenmek istiyordum,ailemizin (annemin) büyük bir bölümü Avusturya da... Yurtdışında ama büyük bölümü orda :)
Bende dayımla hep konuşuyordum bu konuyu :)
Ben çok güzel Almanca öğrenicem görürsün,bak mailleşiriz Almanca.diye :)
Hatta dayım bana bi ara acayip gaz verdi :) Sen gel burda oku öğrenirsin Almanca vs. :) Ben zaten o gazla baya öğrenmiştim :) Bu sefer,golfte Nejla abla kendi kendine lalmanca birşeyler söylüyordu,bende ona söyledim birşeyle :DSonra Almanca konuştuk biraz,sanırım tekrar kafama esti :)
Zaten istediğim tüm gramerlerini ezberlemek değil :) Günlük konuşmaları,işime yarayacak şeyleri bilmek istiyorum :) Şuanda İngilizcem gayet iyi...Normal seviyede ilerde çok daha iyi olacak tabiki ama şuanda bana yetiyor,13 yaşında olmama rağmen iyi konuşuyorum yani bir yabancıyla rahatça konuşabilirim :) Aynen bu seviyede Almanca öğrensem süper oluuur :)
Ama kararlıyım bu sefer :) Umarım en kısa zamanda Avusturya ya gideriz bu çok güzel olur :)Hem zaten Avusturyaya gidersek,İsviçreyede gideriz ve annem oranın çok güzel biryer olduğunu söylüyor :)İsviçreyi görmek isterim gerçekten :) Hem orası çikolataları ve saatleriyle ü nlü :) Hmm.. Çikolata :) Bence,orada alpler var ve bu yüzden en güzel çikolatalar orda :) Yani alpler önemli bir faktör demek istiyorum :) Saat konusundada, eeee Swatch zaten İsviçrenin :) Yani asıl üreticileri orada e daha ne olabilirki :) İşte böyle :)) Sanırım şimdilik bu kadar :)
Herkese kucak dolusu sevgileeer :)
Auf Wiedersehen :))
EzGi

6 yorum:

Erkin dedi ki...

Afiyet olsun:) Evet haklısın bizim çikolatalar daha bitmedi, tadı nefis.

Almanca için Alman Kültürde eğitim alabilirsin. Benim zaten işim bu, İngilizce öğretmeniyim. İngilizcem var :) amöa başka yabancı dilim yok. Bu yaz kısmet olursa bende Almancaya başlayacağım.

kakaolusevgi dedi ki...

İnşallah gidersiniz de bol bol hem çikolata yersin,hem de fotoğraflar çekinirsin ki,biz d e senin sayende görmüş oluruz.

[Miss] dEsignEr... dedi ki...

erkin;
Heheheh :) teşekkürler :)

Almanca,evet aslında çok gerekli olmayan bi dil falan diye düşündün ama yok yok öğrenicem kararlıyım :)

[Miss] dEsignEr... dedi ki...

kakaolusevgi;
İnşallah ya :))bi gitsek istemediğiniz kadar resim çekicemmm :)

Eski dedi ki...

hayırlı olsun şekerim i sana kolaylar gelsin almanca derslerinde :)

[Miss] dEsignEr... dedi ki...

nnevv:
teşekkür ederiiiim:D